2013. október 20., vasárnap

Sportfogadás és pénzkezelés

A helyes pénzkezelést könnyű elmagyarázni, de majdhogynem lehetetlen mindig betartani. Rengeteg ún. módszer létezik a fogadás összegének változtatásaira vonatkozóan, de egyik sem működik maradéktalanul jól, ráadásul hamis képet adnak a fogadás eredményét illetően. Befolyásolják a pénzáramlást és ráfizetést eredményeznek.
sportfogadásBármikor, amikor megváltoztatjuk a fogadás összegét, számolnunk kell azzal a tényezővel, hogy magasabb lesz az esélye annak, hogy veszítsünk, és ez által negatív legyen a mérleg. Ha ezt minden egyes fogadáskor megtesszük, akkor még nagyobbra nő ez az arány.
Egyes hendikepperek szerint akkor kell növelni a tét összegét, amikor nyerő sorozatban vagyunk, és akkor csökkenteni, amikor éppen sorozatban veszítünk. Ajánlatos teljes pénzünk legfeljebb 2%-át megjátszani és nem többet, mivel az már elég kockázatos lehet.
sportfogadásA sportfogadás üzlet, és az üzlethez befektetés szükséges, ami pedig a pénz. Ha nincs pénz, nincs üzlet. Egy régi mondás szerint a lakbért nem szabad eljátszani, ami teljesen igaz, de ezzel együtt, ha sportfogadásból él az ember, akkor nem fizethet lakbért a fogadásra szánt pénzből.
R.J. Miller pl. évente kb. 1000 fogadást köt. A fogadási összege mindig 1,1%-a a teljes összegnek, ami pénzének 1%-a 1000-szer, vagyis 1000%-a a pénzének. És ezután 1000% lesz a fogadási összeg, ami 10-szeres pénzt jelent egy évben. Így tehát Miller hatékony és biztonságos módszeréhez az indulásnál kb. 100 000 HUF-ra van szükség. Ez befektetés, ami elengedhetetlen az üzletben. Ezzel a pénzkezelési rendszerrel az ember tisztában lesz a várható nyereménnyel, egyszóval nem érheti meglepetés. Az egyik legfontosabb tényező tehát, hogy tudjuk, hogy mit várunk el.
Végül Miller egy másik módszerét ismerhetjük meg. A tét összege mindig legyen 1%-a a teljes pénznek addig, amíg bankunk összege legalább 25%-kal gyarapodik. Utána számoljuk újra az 1%-ot. Ha mondjuk 10 000 dollárral indultunk, akkor 100 dollárral fogadtunk addig, ameddig a bankunk el nem érte a legalább 12 500 dollárt. Innentől kezdve tétjeink összege 125 dollárra változik, amíg bankunk eléri a minimum 15 625 dollárt. Ugyanezzel a módszerrel kell haladni tovább, és ezután nem szabad csökkenteni a tétet, mert abban az esetben nagyot veszíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése